Anna Haverinen

haverinen_anna

Olen Anna Haverinen, digitaalisen kulttuurin ja antropologian asiantuntija. Työskentelen tällä hetkellä design-antropologina Taisteella, joka tekee sovelluksia erilaisille mobiililaitteille.

Olen käyttänyt tätä blogisivustoa viime vuosina tutkimukseen liittyvien ajatussolmujen purkamiseen (kuolema, rituaali, virtuaalisuus, internet, tila, väkivalta, paikka ja teknologia…).

Keväällä 2016 päätin tutkimusrahoituksen päätyttyä lähteä etsimään uusia haasteita kaupalliselta alalta. Intohimoni onkin aina ollut enemmän markkinoinnin, käyttäjälähtöisen suunnittelun ja viestinnän parissa.

Kuka Anna?

Väittelin filosofian tohtoriksi digitaalisen kulttuurin oppiaineesta vuonna 2014 aiheella kuolemanrituaalien digitalisaatio eli miten ihmiset surevat edesmenneitä läheisiään verkossa. Tutkintoni tarjoaa monipuolisen ymmärryksen nyky-yhteiskunnan digitaalisaatiosta, sekä sen kulttuureista ja käyttäjistä.

Sittemmin olen ollut muun muassa freelance palvelumuotoilijana suomalaisella WillRememberYou.com sivustolla, missä olen voinut soveltaa väitöskirjani tuloksia hyvin monipuolisesti. (Kurkkaa CV)

Omaan vahvan tutkimuskokemuksen, mutta tutkimustyön lisäksi olen ollut viime vuosina mukana myös yritysmaailmassa palvelumuotoilijana (Palmu Inc., Solace Media), liiketoimintakonsulttina (Gemic) sekä eri järjestöjen ja yhdistysten digitaalisessa viestinnässä (Helsinki Pride, Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura Ry.).

Suhtaudun kieleen ja kielellä viestimiseen intohimoisesti, ja olen loistava kommunikoimaan niin kasvokkain kuin erilaisissa kanavissa. Rakastan teknologiaa, ongelmalähtöistä työskentelyä ja pystyn omaksumaan laajoja kokonaisuuksia nopeasti. Työkielenäni on ollut englanti jo vuosia, joten kommunikoin myös sillä sujuvasti.

Olen tiimipelaaja sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä olen se tyyppi, joka pitkän palaveripäivän jälkeen jaksaa vielä tsempata muita ideoimaan vielä hetken.

Kuvailisin itseäni myös projektityöskentelyn sveitsiläiseksi linkkuveitseksi, sillä olen tarkka määräajoista, siedän painetta erinomaisesti ja kykenen pitämään monta rautaa tulessa. Tunnen somekanavat, video- ja tekstituotannon kuin omat taskuni, ja minulla on jatkuva nälkä kehittyä paremmaksi osaajaksi.

Monipuolinen osaaminen

Työhistoriani 1990-luvulta alkaen on iloinen sekametelisoppa, sillä olen ollut aina grillitädistä stand up -koomikkoon, kirjakauppamyyjästä feissariin, ja museoalan tutkijasta internetin kuolema- ja suruasiantuntijaan.

Taustani on mielestäni vahvuuteni, sillä se tarjoaa monipuolisen työkalupakin erityisesti käyttäjälähtöiseen suunnitteluun, digitaalisten palvelujen muotoiluun sekä muuhun analyyttiseen työhön.

Vapaa-aikana kulutan mielelläni juoksukenkiä ja punttisalia, timpuroin ja askartelen kaikenlaista, sekä kökötän leffateatterin penkeillä (jokainen leffalippu on säästettynä vuodesta 1993).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s