“Voiko seurata etänä?”

Ylihuomenna tähän aikaan istun jo kampaajan tuolissa ja juon todennäköisesti aamun viidettä kahvikuppia. Itseni tuntien en todennäköisesti juurikaan unta saa, sillä tuota päivää olen odottanut jo aika kauan*. Tuntuu haikealta jättää tutkimus, josta on muodostunut henki ja elämä jo niin monen vuoden ajan. “Mitä sä teet?” “Väitöskirjaa.” Tuo kysymys-vastausrimpsu on jo niin automaattinen, etten tiedä mitä perjantain jälkeen oikein sanoisi. Olen jo aloittanut uudessa työssä projektitutkijana Turun yliopistolla, mutta kotikonttorini pysyy samana. Olen myös freelance tutkijakonsulttina pienelle start up -yritykselle, josta toivon tulevaisuudessa poikivan vielä uusia mahdollisuuksia. Nyt pitäisi myös pohtia tulevaisuuden projekteja ja tutkimusaiheita.

Mutta ensin tuo perjantai. Se Suuri Väitöspäivä. Eipäs-juupas mittelö. Suullinen koe.

Sanat loppuvat kesken, kun yritän kirjoittaa tunnelmia tekstiksi. Ehkäpä sitten jälkikäteen.

Olen saanut paljon kyselyitä voisiko mittelöä seurata etänä verkosta. Kyllä voi, mikäli vain tekniikka ei petä. Klikkaa itsesi siis perjantaina kello 12.15 osoitteeseen: https://bambuser.com/channel/annahaverinen ja toivotaan parasta, että nettiyhteys ei petä ja ääni kuuluu (vaikka voi väristä hiukan, väittelijästä johtuen).

EDIT: sosiaalisessa mediassa keskusteluun voi osallistua hashtagilla #memoriavirtualis, minut löytää Twitteristä @Ahaverine nimellä (mutta tuskin ehdin reaaliajassa keskustella, siinä saattaapi olla muuta puuhaa.. 😉 ).

Nyt takaisin lektiota harjoittelemaan, mars.

ps. lektio eli aloituspuhe on suomeksi, muu osa väitöksestä englanniksi.

 

*Kun kesällä 2004 sain tiedon yliopistoon hyväksymisestä antropologian perusopintoihin, totesin jo tuolloin haluavani jokin päivä vielä väitellä itseni tohtoriksi asti. Kerran koululainen, aina koululainen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.