Exciting times

Exciting times. The thesis manuscript will be going to the language check in a week. After that it is only a matter of two or three weeks until the review process will begin. Can not believe this is already(!) happening. Nine and a half years ago I stepped through the doors of the Department of Ethnology at the University of Jyväskylä. The campus is the most beautiful in the entire country with old maple trees that turn to bright red, orange and yellow in September. I remember thinking to myself when watching the tree leaves covering the pavements all around and after a couple of years of going through the entrance exams, that one day I will defend my thesis. I will get my PhD. Didn’t know the topic or even the field (I was really into Mayan indians those days), but I was determined to finish my undergraduate as soon as possible and find a topic that would interest me to the extent of a PhD research.

And now it’s only a few more months. *yaiks!*

A colleague is almost finished as well. We’ve been rooting for one another in Facebook for the past weeks and I’ve used my little side blog as well. We’re awesome!

2 thoughts on “Exciting times

  1. Eksyin blogiisi sattumalta blogisurffaillessani. Lueskelin ja pohdiskelin, miltä tuo valmis väitöksesi mahtaakaan lopulta näyttääkään (täällä on muuten yksi varma lukija). Ja nyt lukiessani tätä lyhyttä muisteloasi yhdeksän vuoden takaisesta Jyväskylästä, jäin pohtimaan, miltä minun etnologinen väitöskirjani mahtaisikaan näyttää. En osaa edes kuvitella itseäni siellä, missä sinä nyt olet – sillä juurihan minä olin siellä, missä sinäkin 9 vuotta sitten. Siksi tämän kommentinkin ajattelin jättää, koska saavutuksesi on ihailtava ja upea – enkä minäkään, kuin 9 vuotta aiemmin sinäkään, osaa tuota ilon tunnetta (ainakaan vielä) kuvitella.

    Like

    1. Kiitos kommentista! Ja tervetuloa lukemaan blogia sekä myöhemmin julkaistavaa väitöskirjaakin. 🙂 Paineet on tässä vaiheessa kovat, mutta jossain vaiheessa tätä kaikkea voi muistella hymysuin.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.