Esitelmiä ja lapsilukkoja

Kotona työskentelemisen monia huonoja puolia on keskittymiskyvyn puute. Aina on jotain muuta tekemistä, mielenkiintoisempaa ja mukavampaa, kuin se väitöstekstin nakertaminen. Viime viikolla asensin koneelleni vihdoin lapsilukon, joka estää menemästä valitsemilleni sivustoille tietyn ajan sisällä.

Ohjelma onkin hämmentävän tehokas, sillä oletin voivani kiertää sen esimerkiksi pääkäyttäjäsalasanalla. Eipäs voikaan. Sivustot (kuten Facebook) ovat oikeasti suljettuja selaimessani, kunnes laskuri on laskenut ajan loppuun. Tehokkuus pääsee ihan uusiin ulottuvuuksiin, kun ei ole a) jatkuvasti tavoitettavissa, b) mahdollisuus prokrastinoida on minimoitu, c) ei ole mitään muuta tekemistä. Kirjoitin pelkästään viime viikolla enemmän kuin viimeisen kuukauden aikana. Facebook toimii “yksinäisen tutkijan” kahvihuoneena, mutta valitettavasti olen opettanut lihasmuistiini myös sivuston avaamisen heti aamukahvin aikana, jolloin päivitykset, linkit, videot ja muut saattavat viedä yllättävän ison osan aamupäivästä. Tämä taas vaikuttaa koko päivän tehokkuuteen. Jos aion saada eipäs-juupas-tekeleeni esitarkastukseen syksyllä, ovat tällaiset “radikaalit” itsekurikäytännöt todellakin tarpeen.

Reissujakin on tiedossa vielä tässä kuussa. Kaksi viikkoa sitten esitelmöin Jyväskylässä Surukonferenssissa ja ensi viikolla olen puhumassa Tampereella Punaisen Ristin Kriisityön seminaarissa.

Esitelmäni “Läsnäolon uudet mahdollisuudet” voi ladata tästä pdf-muodossa.

Esitelmä koskee lähinnä väitöstutkimustani, mutta puhuisin mielelläni myös paljon muustakin, kuten netin etnografiasta (netnografiasta), sosiaalisen median käytöstä käyttäjälähtöisessä tutkimuksessa sekä miten hyödyntää verkkoteknologiaa esimerkiksi kulttuurialan työskentelyssä. Luennoiminen on yksi tämän työn suola ja tällaiset mahdollisuudet ovat aina tervetulleita!

Haluaisitko minut puhumaan? Ota yhteyttä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.