SKTS:n verkkojulkaisu Thanatos sai ensimmäisen numeronsa!

Suomalaisen kuolemantutkimuksen seuran verkkojulkaisu Thanatos on nähnyt päivänvalon bittikodistaan http://thanatos-journal.com.

Ensimmäinen numero koostuu pääasiassa seuran kevät-seminaarin papereista viime vuodelta. Artikkeleissa käsitellään mm. identiteetin muodostumista lapsen kuoleman jälkeen ja perintönimien kautta, sekä itsemurhan rituaalista rankaisemista uuden ajan alun Ruotsissa ja Suomessa.

Identiteettiin ja minuuteen palataan myös itsemurhan teeman kautta sekä pohditaan kuolinvuodekokemuksia.

Oma työnkuvani piti alun perin olla lehdessä vain webmasterin muodossa, jolloin olisin hoitanut tekniikkaan ja taittoon liittyvät tekijät. Kuinka ollakaan force majeure sai aikaan työnkuvan muutoksen ja lopulta päädyin ensimmäisen numeron päätoimittajaksi. Ilman asiantuntevaa ja osaavaa toimituskuntaa en kuitenkaan olisi koskaan kyennyt pestiini, varsinkaan ilman aikaisempaa kokemusta, minkä vuoksi haluankin lämpimästi kiittää Thanatoksen toimituskuntalaisia tuesta, tietämyksestä ja panostuksesta lehteä varten. Syysnumeron päätoimittajaksi on valittu seuran puheenjohtaja Ilona Kemppainen ja minä yritän keskittyä tuon varsinaisen päivätyöni loppuunsaattamiseen. Väitös olisi nykyisen aikataulun mukaan joskus vuoden päästä, toivottavasti mieluummin keväällä kuin syksyllä.

ps. NNT-seminaari kolkuttaa jo oven takana, olethan tulossa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.