Visuaalista oppimista ja animaatioita

Kuolema ja virtuaalisuus tuntuu herättävän kiinnostusta niin Suomessa kuin kansainvälisesti yhä enemmän ja enemmän. Viimeisen neljän kuukauden aikana minua on haastateltu kolmesti lehteen, sekä yhdesti radioon ja televisioon aiheesta. Aiheen ajankohtaisuus on välillä saanut pohtimaan miksi en päättänyt tehdä artikkeliväitöskirjaa, mutta jokin monografiassa kuitenkin vain viehättää edelleen.

Vaikka omasta mielestäni olen aiheeni suhteen hyvin ajan hermolla, tulee silti aina välillä vastaan uusia tuulia, tapahtumia ja kirjoituksia, joista en ole vielä kuullut hiiskahdustakaan. Onneksi on internet. *virne*

Austinissa, Teksasissa, oli maaliskuun puolella mielenkiintoinen paneelikeskustelu “Digital Death” South by Southwest konferenssissa. Löysin tapahtumasta kirjoituksen Entrustet HIWI Blogista, (jossa niin ikään pohditaan erilaisia ongelmia ja ratkaisuja mitä digitaalisen omaisuuden suhteen tulee esimerkiksi perinnönjaossa.) Seminaarin paneelikeskustelusta on olemassa video, mutta halusin vain jakaa käsittämättömän upean muistiinpanokuvan, jonka ImageThinkin edustaja teki keskustelusta (klik suuremmaksi!).

Tätä vastaavanlaista piirrostekniikkaa on käytetty myös RSA Animaten videoissa (esim. alla), joissa erilaisista luennoista ja lyhyistä puheenvuoroista on tehty piirrosanimaatiota. Itse olen visuaalinen oppija, enkä jaksa keskittyä luennolla yms., jos minulla ei ole mitään katsottavaa luentosalin edessä. Harvoin pelkkä puhuja kykenee omalla persoonallaan ja karismallaan pitämään yllä mielenkiintoani. Rakastan myös miellekarttoja, mutta niiden visuaalinen ulkonäkö ei ehkä yllä ihan näiden esimerkkien tasolle.

3 thoughts on “Visuaalista oppimista ja animaatioita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.