Jouluherkuista haaveillen

Ikkunan ulkopuolinen näkymä on lunta tulvillaan. Lunta on nietostunut jopa ikkunan alareunaan, jolloin lumimäärä näyttää vielä suuremmalta. Olen ollut uppoutuneena haastatteluanalyyseihin sekä artikkelin kirjoittamiseen. Eloren tammikuun määräaika painaa päälle joulukiireiden joukossa, mutta en osaa valittaa. Teksti lähti tahmeasti liikkeelle, mutta päästyäni vauhtiin on sivumäärä jo kiitettävästi kasassa. Nyt tarvitsee tekstille näyttää vain rankalla kädellä vesuria, muokata kirjoitusvirheet ja korjata viitteet paikoilleen.

Kyselyihin on vastannut jo 87 henkeä, joista olen (lisä)haastatellut sähköpostitse noin 47 henkeä. Osa kyselyyn vastanneista ei ole antanut sähköpostiosoitettaan lisähaastatteluja varten, joten olen joutunut tyytymään kyselyn antamiin tuloksiin. Hedelmällisin anti näyttäisi olevan mielipide- ja asennekysymyksilläni, joissa vastausasteikko on ollut 1-5. Analyysissä on ollut mukana 4 englanninkielistä natiivia, mutta pidän heidät kokonaisuudessa toistaiseksi mukana. Olen yrittänyt tavoittaa muita englanninkielisiä vastaajia, mutta pidän rajan kolmessa sähköpostissa. Jos kolmannen viestin jälkeen en saa vastausta, jätän yhteydenottopyynnöt siihen. Enhän voi pakottaa ketään osallistumaan.

Rajan ajattelin vetää 100 kyselyvastaukseen, joista toivon mukaan saisin lisähaastatella ainakin 60. Mielipidemittauksissa hajonta on ollut aika suurta. “Täysin samaa/eri mieltä” mittaavissa kysymyksissä prosentit ovat jakautuneet aika tasan 20-30% tienoille molempiin ääripäihin. Ainoastaan muutamassa kysymyksessä on ollut selkeää enemmistömielipidettä.

Ainoana harmina on tällä hetkellä vastaajien naispainotteisuus. Virtuaalimuistomerkkisivustot ovat selkeästi naisten suosiossa, mutta en silti usko, että esim. peleissä ja Facebookissa käyttäjät ovat pelkästään naisia. Havainnointitulosten perusteella asia ei ole näin. Jostain syystä en silti saa miesvastaajia heräteltyä. Mistähän se johtuu?

Joulu kuitenkin koputtaa ovella ja haaveilen jo joulupöydän antimista. Suklaahiirenä ja kalasyöppönä on vaikea keskittyä, kun parin päivän päästä saa herkutella niin, että napa raikaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.