Puuhastelua

Marraskuun tutkimustyö on sujunut verkkaisesti sähköpostihaastatteluvastauksia odotellen. Tänään lähetin vielä muutamia muistutuksia ihmisille, jotta saisin vastauksia kasaan ensi viikon Nordic Network of Thanatologists -seminaaria varten. Haaveilin esitteleväni 15 minuutin esitelmäni aikana tiukkoja kaaviolaskelmia kyselyvastauksistani, mutta vastausten puutteessa joudun todennäköisesti tyytymään entiseen materiaaliin.

Macin Numbers-ohjelmassa oli ilahduttavan helppoja kaaviotyökaluja, mutta valitettavasti ilmaisversio on käytössäni enää vain kolme päivää, enkä ihastunut vielä ohjelmaan niin paljon, että kustantaisin sen omaan käyttööni. Open Officella siis mennään vielä.

Jotain on saatu aikaiseksikin verkkaisesta tahdista huolimatta. Kaksi kirja-arvostelua Liken uutuuskirjoista on nyt lähetetty Agricolaan ja odottelen niiden julkaisua. Ensi vuoden Lontoon komennukseen liittyen tein Daniel Millerin pyynnöstä lyhyen tekstin tutkimusaiheestani Material World -blogiin, joka on

“–an interactive, online hub for contemporary debates, discussion, thinking and research centred on material and visual culture. It is the brainchild of scholars working in the anthropology departments of University College London and New York University, but aims to create a new international community of academics, students, curators, artists and anyone else with particular interests in material and visual culture.”

Kulttuurientutkimus-lehteen on myös kirja-arvostelu tehtynä, samoin muutamia muita tekstejä ja pohdintoja, kuten esimerkiksi Suomen Antropologi -lehden forum-osioon viime toukokuun seminaariin liittyen. Kävin myös luennoimassa lokakuun alussa Jyväskylässä sosiologian aineopiskelijoille virtuaalietnografiasta tutkimusmenetelmänä, minkä vuoksi ensi keväänä Tampereella järjestettävä etnografia-seminaari/kurssi houkuttelee kovasti. Lupailin myös Eloren tammikuun deadlineen artikkelia, joka pitäisi saattaa alulle nyt pian eikä hetikohta.

Kaikennäköistä pientä puuhaa siis hienoisesta syysväsymyksestä riippumatta. Aamuheräämiset ovat venyneet yhä pidemmiksi kirkasvalolampusta ja D-vitamiinista huolimatta. Terveenä sentään olen pysynyt, mutta pohjoisen kasvattina kaipaisin jo lunta maahan. En voi sietää tuota mätänevien lehtien ja paljaiden puiden harmaata maisemaa. Jospa ensi viikon Tanskan matka virkistäisi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.