Yes. No. Other.

(kuva)

Kesäloma teki hyvää pääkopalle, sillä tartun ihan uudella motivaatiolla kirjallisuuteen ja kenttätöihin. Voi olla, että myös kunnollisen työpisteen rakentamisella on ollut vaikutuksensa, sillä krooniset niska-hartiakivut eivät ole tutkijan ystävä. *ouch*

Kenttätyötkin maistuvat ihan eri tavalla. Aloitin tänään Surveymonkeys.comin avulla nettikyselyn teon, mutta jostain syystä en saa muodostettua kysymyksiä kirjallisesti. Olen huono tekemään strukturoituja kyselyjä, koska toimin parhaiten kasvokkain tapahtuvassa haastattelussa, jossa voin tarttua haasteltavan sanomiin vihjeisiin, johdatella tarvittaessa eteenpäin, selventää ja selittää. Strukturoidussa kyselyssä pitää jollain tapaa astua jo ennakkoon informantin pääkoppaan ja se tuntuu antropologin koulutuksen saaneena vieraalta ja ennakko-oletuksiin nojaamiselta. Tottakai haastatteluissakin täytyy kyetä muodostamaan kysymykset etukäteen, joihin haluaa vastauksia, mutta silti tämä kyselylomakkeen tekeminen tuntuu kömpelöltä.

Wowwiki-sivustolla on muitakin tutkijoita, jotka hätyyttelevät pelaajia vastaamaan tutkimuksiinsa, ja jotkut tarjoavat myös palkinnoksi mm. Amazon-lahjakorttien arvontaa. Yritän ensin saada vastaajia ihan “omin päin”, mutta voi olla, että joudun tarttumaan jonkinlaiseen porkkanaan myöhemmin. Facebookissa metsästää myös tutkijoita ja gradu-opiskelijoita, joista yksi jopa otti yhteyttä minuun, jotta vastaisin hänen kyselyynsä. Käsittääkseni ainakin Wowissa kiertää jo jonkinlainen läppä siitä, kuinka tutkijat mellastavat pelissä myös.

2 thoughts on “Yes. No. Other.

  1. Mä taas tekisin vaikka kymmenen nettikyselyä, jos vaan voisin välttää nämä omat haastatteluni! Vaihdetaanko? 😀 Ei sillä, että kyselynkään vääntäminen liian helppoa olisi, onnea matkaan sen kanssa, kyllä se siitä. 🙂

    Ja ilkeiden niska-hartiakipujen hyvänä tuttuna iloitsen puolestasi, jos olet niistä päässyt eroon edes osaksi. Parantaapi elämänlaatua paljon se.

    Like

    1. Vaihdetaan joo! Oon vaan ehkä sen verran kärsimätön luonne, että en jaksa pupeltaa hitaasti kysymyksiä. Tänä aamuna tosin aivojumia aiheuttaa huonosti nukutut helleyöt ja juuri se inha niskajumi..

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.