Ajanhukkaa = mokkulan hukkaamaa

Jos jokin asia voi saada minut nanosekunnissa silmittömän punaisen raivon valtaan, se on teknologian toimimattomuus. Toisin sanoen tietokoneen ja internetin. Vaihdoin kesällä Windowsin käyttäjästä Maciin enkä ole katunut päivääkään (paitsi ehkä ne pari päivää sen ensimmäisen kuukauden aikana kun totutin lihasmuistiani uusiin näppäinkomentoihin). Ainoana ongelmana on edelleen näiden kahden teknologian yhdistäminen, sillä minimaalisella humanistin ja opiskelijan budjetillani en voi vaihtaa kaikkea elektroniikkaani omenaisiin versioihin.

Ikuisena murheenkryyninäni tällä hetkellä on DNA:n mokkula. Miten voikaan niin pieni vempele saada aikaan niin suurta murhetta ja raivoa?
Kyseisen apparaatinhan otin viime tammikuussa muuttaessani yksiöön ja ajattelin säästäväni internet-kustannuksissa hulppeat viisi euroa. Tuo viisi euroa on tuonut minulle sen jälkeen tuhansittain harmaita hiuksia. Macilla kyseinen laite toimii joten kuten. Acerin parkani sen sijaan meni totaalisen sekaisin. Kone tilttasi, jumitti ja hidastui entisestään siihen papparamaiseen vaappumiseen mitä se jo ennestään oli. Yritin irtisanoa sopimustani, mutta huonoin tuloksin. Olin myynyt sieluni paholaiselle.
Vaikka omenaiset koneet ovatkin juuri niin tehokkaita, helppoja ja nopeita kuin toivoinkin, eivät niiden kaikki ominaisuudet sovellu “rahvaan” pariin. Koneessani on vaivaiset kaksi USB-porttia, jotka on suuniteltu vain Applen laitteille. Tämä tarkoittaa energiatehokkuutta mm. laitteen koossa. Jostain syystä melkeinpä kaikki muut, etenkin tuo pirullinen mokkula, ovat aivan liian suuria portteihin. Jos laitan mokkulan yksistään suoraan koneeseen, vie se kahden portin paikan parin naurettavan millin vuoksi, jotka eivät anna lainkaan periksi, että saisin koneeseeni muitakin laitteita kytkettyä.
Tämän vuoksi joudun pitämään mokkulaani johdon päässä, joka pätkii, takkuilee ja sammuttaa netin yhtenään.
Joulu tulee tänä vuonna aikaisin, hyödynsin juuri Applen joulumyyntiä ja tilasin AirPort Stationin. Mokkula tuskin ryhtyy yhteistyöhön tuon kanssa, mutta uskoisin stereoideni sentään ryhtyvän, sillä nyt lattialla matelee yli kolmimetrinen kaapeli, joka vaatii seurakseen yhden USB-porteistani.
Mitä sitä ei musiikkinsa ja nettinsä eteen tekisi?
EDIT: Pienen Googlettelun avulla olisin ollut viisaampi ja säästänyt aikaa ja vaivaa.. Mokoma homma ei toimi mokkulan kanssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.